a muze uplatnit vydaje procentem, kdyz nema zivnostak? je jen registrovany na FACRu a jen si vydela co vydela. A vysla Vam polovicni nebot ta jeho pani ucetni zadne vydaje neuplatnila a cely prijem dala jako zaklad dane a jak to pak udela v prehledu pro ZP zatim netusim. To jsem jeste nevidela, ale poprosila ho,aby mi to vyfotil. Takze, ze to ma spatne se shodneme?
Posouzení charakteru činnosti fotbalových rozhodčích
https://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/f-novinky/rozhodci_2017_02.pdf
Bez ohledu na to, zda je pro výkon činnosti rozhodčího živnostenské oprávnění Řádem
vyžadováno, či nikoliv, dle GFŘ nelze činnost rozhodčího FAČR považovat za živnost. Ani
příjmy plynoucí z této činnosti tak není možné zdaňovat jako příjmy ze živnostenského
podnikání s možností uplatňovat výdaje procentem z příjmů dle § 7 odst. 7 ZDP ve výši
60 %.
a tohle? Asi jsme to tedy nepochopila, mohu poprosit tedy o vysvetleni pro nechapajici? Ja myslela, ze diskuze je o pomoci. Dekuji za laskavost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 11. 2020 8:51
dobrý den,
dotaz. Kamarád píská jako rozhodčí bez živnostenského oprávnění. Píská pouze krajskou soutěž mládeže, příjmy max. 17 tis. za rok. Daň. přiznání mu dělá někdo jiný, jen mě požádal o konzultaci, že za rok 2019 nepodal hlášení pro ZP. Paní, co mu přiznání zpracovává tyto příjmy dala do přílohy 1 §7 a že ZP žádné neodvádí. Myslím, že by měl dle výpočtu odevzdat cca 1300 na ZP. Může mi prosím někdo poradit? Děkuji