Dobrý den, ano mě chodí toto Potvrzení o trvání DPN k 14.dni DPN a pak k poslednímu dni měsíce do datovky a mám to jako poklad ke mzdě. No někteří lékaři to odmítají vystavit a pak i ověřuji na e-portále ČSSZ přes službu Informace o dočasné pracovní neschopnosti zaměstnance, zda nemoc pokračuje nebo je ukončena.
Vždy se mi nakonec podařilo toto Potvrzení obdržet, podle platné právní úpravy § 61 písm. j) zák. č. 187/2006 Sb. je ošetřující lékař povinen toto vydat pro účely náhrady. Na školení často slýchávám, že se lékařům do toho nechce nebo jsou to odmítači e-neschopenek. Takže požádám vždy zaměstnance aby si to Potvrzení vyžádal u lékaře a nakonec lékař potvrzení vystaví. Chci mít opravdu jistotu, že je stále na DPN.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
1. 12. 2020 10:48
Dobrý den, externí firma nám zpracovává mzdy. Zaměstnanec onemocněl 23.11., elektronicky žádné trvání od Dr. k 30.11. nepřišlo a zatím ani nepřijde. Mzdovka odmítá ve výplatě za listopad vyplatit náhradu mzdy od 23.11. - 30.11., že nemá další potvrzení/trvání. MUDr. rozčílen, že si volal na OSSZ a prý nepotřebuje, zaměstnanec naštvaný, že bude bez týdenního příjmu... Prosím, kde je pravda?
děkuji