Kdysi jsem toto také zjišťovala přímo u Exekutorské komory.
Odpověď: " Pokud je pohledávka (jistina) přednostní, pak se jako přednostní bude srážet celá vymáhaná povinnost (včetně nákladů exekuce a nákladů oprávněného). Jedná se totiž o příslušenství pohledávky."
Ale měla jsem i exekuční příkaz s přednostní pohledávkou, kde bylo přímo uvedeno, že jistina a úroky jsou přednostní, odměna exekutora nepřednostní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
2. 12. 2020 11:11
Dobrý den. Zaměstnanec má několik exekucí. Bohužel mi chodí postupně do DS. Pracuje u nás již 2 měsíce. Srážím mu přednostní doručenou dne 23.9.19, nepřednostní doručenou 30.11.2010. Nyní přišla další přednostní s datumem doručení prvnímu plátci 23.4.2016. Tudíž bych ji měla začít srážet a pozastavit srážky na tu původní. Jistina je 2000,- Kč náklady exekuce 7 865 Kč, náklady oprávněného 100 Kč. Exekutor uvádí aktuální výši 7 965,- Kč. Což je náklad exekuce a náklady povinného. Nikde jsem nedohledal, nebo hledala špatně., zda jsou náklady exekuce přednostní pohledávka. Ve výčtu přednostních pohledávek toto není. A shodou okolností pracuje kamarádka ve společnosti, které dluží. A tam mi řekla, že u nich dluží ještě 900 Kč. Tak jsem se do toho zamotala :-D Prosím o radu jak by jste to provedli vy. Děkuji.. exekuce jsem nedělala snad 15 let.. a teď tohle. děkuji I.