Re: Prodej vozu x DPH
1. Pokud se jedná o osobní auto a DPH jste si při pořízení nemohli na vstupu uplatnit, pak nebudete ani zdaňovat při prodeji. Do daňového přiznání ale uvedete ve zd. období, kdy jste prodali na ř. 530 a ř. 540.
Je sice povinností podat dodat. daňové přiznání k DPH i když se nemění daňová povinnost, ale já bych to na ř. 530 a 540 uvedla až nyní.
2. Pokud by se ale nejednalo o osobní auto, ale o nákladní, pak prodej podléhá DPH na výstupu a to bez ohledu na skutečnost, zda jste si při přízení auta DPH nárokovali na vstupu nebo ne. V tom případě by bylo vhodné podat dodatečné daňové přiznání na vyšší daňovou povinnost za 10/2005. Vyměřené penále je totiž pouze ve výši 0,05 % za každý den prodlení a pokud nedosáhne 100,00 Kč, tak se nepředepisuje. Pokud vám na chybu příjde FÚ, pak je penále ve výši 0,2 % za každý den prodlení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 12. 2005 13:40
Milí rádcové potřebuji poradit,
S.r.o. prodalo v 10/05 auto, doklady jsem dostala až nyní, což je úžasné ........ Tak a co s tím. Mám několk otázek
1/ Odvedu DPH z celkové ceny ve výši 19%? Vlastně proč, když při nákupu jsme ho nenárokovali,vždyť jde o osobák...
2/ Pokud tedy odvedu DPH, tak budu muset podat dodatečné DAP k DPH...
Děkuji za rady Fren