Záleží, co poskytujete. Dodání zboží nebo poskytnutí služby?
můj tahák:
Daňové doklady k přijatým zálohám / režim reverse charge
Dodání zboží do EU českým plátcem plátci DPH, v režimu reverse charge, uhrazené zálohy
Daňové doklady k přijatým zálohám se nevystavují.
V daňovém přiznání na ř. 20 a v souhrnném hlášení se vykáže až konečná faktura v celé výši (bez odečtu záloh).
Poskytnutí služby do EU českým plátcem plátci DPH, místo plnění dle 9/1, tedy režim reverse charge, uhrazené zálohy
Na každou přijatou platbu zálohy se vystaví daňový doklad.
V daňovém přiznání na ř. 21 a v souhrnném hlášení se vykáže každá přijatá záloha (daňovým dokladem k přijaté platbě).
Konečná faktura se vykáže částkou doplatku, jak na ř. 21 DP, tak i v SH.
zákony o DPH členských zemí EU nejsou totožné, co některé zmeě mají, není v českém ZDPH,
pokud jde o dodání zboží osvobozené dle §64 ZDPH, pak nemusíte vystavovat DD k přijaté platbě - viz §22 odst. 1 ZDPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
3. 12. 2020 13:06
Dobrý den,
prosím o radu, asi hloupý dotaz, pokud jsem vystavila zálohu pro firmu s platným SK DIČ, ta ji zaplatila, tak přece nevystavuji daňový doklad o přijaté platbě, když je DPH nulové nebo jsem mimo?
Děkuji.