Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
Plošné zlevňování místo akčních letáků. Drogerie dm mění cenovou strategii
16. 12. 2020 9:39
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem. Část zaměstnanců ve firmě, kterou zpracovávám přechází z 8h PD po-pá na 24/7 provoz s tím, že budou mít vždy rozplánovanou PD na 37,5h týdně - ve všední dny 8h směny, víkendy 12h (ještě se reší délky pauz).
Prosím poradte mi, řeším to poprvé, na co si mám dát pozor personálně a mzdově?
- poslala jsem všechny k našemu firemnímu lékaři na novou lékařškou prohlídku na kat.2 s prací v noci
- ve smlouvě mají úvazek 40h týdně, musím udělat dodatek na 37,5 nebo to automaticky vyplývá z toho, že jedou nepřetržitý režim?
- pokud budou dodržovat týdenní a měsíční fond, tak nemusím zakládat konto pracovní doby, že ne? Hodiny budou mít vždycky v měsíci vyrovnané a pokud ne (výjimečně, kdyby někdo na směně vypadl), tak mohu proplatit jako přesčas v daném měsíci nebo se jen domluvit na vybrání další měsíc?
- budu se muset nějak poradit s callcentrem jak to nastavit v Heliosu, hlídáte si noční a víkendové příplatky ručně nebo vám to docházkový program rovnou přenáší do mzdového?
Moc vám děkuji za odpovědi!