Pokud jde o příjmy z nájmu podle § 9 a ostatní příjmy podle § 10, ty sice nevstupují do ročního limitu 1 milionu Kč, ale jejich souhrnná výše nesmí v daném roce, kdy je poplatník v paušálním režimu, přesáhnout limit 15 tisíc Kč. Tato podmínka byla nastavena proto, že tyto příjmy nad 15 tisíc Kč již vstupují do základu daně, tedy musí být uvedeny v daňovém přiznání k vyčíslení
Může být tedy OSVČ přihlášen k paušální dani podle § 7 a z příjmů z pronájmu § 9 vyšším jak 15 000 Kč podávat přiznání?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
27. 12. 2020 12:22
Dobrý den, pochopila jsem zprávně, že pokud jsem OSVČ a splňuji všechny podmínky pro vstup do paušální daně. Ale navíc mám příjmy z pronájmu víc než 15.000,-Kč za rok. Podávám pak daňové přiznání za všechny své příjmy (§ 7 a § 9) a Přehledy na OSSZ ŽP. Takže tím paušální daň není možná?