Měl jsem přerušené ŽL od 1.1.2020 do 31.12.2020.
Potřebuji přerušit živnost na další rok, tedy od 1.1.2021 do 31.12.2021.
Bohužel jsem nestihl živnostenský úřad, resp. jsem tam byl, ale v době úředních hodin měli zavřeno (covid opatření, zapomněl jsem na zkrácené úřední hodiny kvůli nouzovému stavu).
Současně potřebuji pokračování přerušení oznámit na VZP a OSSZ, ale to může udělat živnostenský úřad.
Problém je, že nemám elektronický podpis, nemohu tedy poslat e-mail.
Hledal jsem, jestli se nedá oznámit přes Portál občana, kde bych změnu jen naklikal a do kterého se dá přihlásit přes datovku, ale tuto možnost jsem nenašel.
Existuje řešení, pro člověka, který sice má datovou schránku, ale nemá tiskárnu, abych se někam přihlásil a změnu "naklikal"?
31. 12. 2020 12:57
Měl jsem přerušené ŽL od 1.1.2020 do 31.12.2020.
Potřebuji přerušit živnost na další rok, tedy od 1.1.2021 do 31.12.2021.
Bohužel jsem nestihl živnostenský úřad, resp. jsem tam byl, ale v době úředních hodin měli zavřeno (covid opatření, zapomněl jsem na zkrácené úřední hodiny kvůli nouzovému stavu).
Současně potřebuji pokračování přerušení oznámit na VZP a OSSZ, ale to může udělat živnostenský úřad.
Problém je, že nemám elektronický podpis, nemohu tedy poslat e-mail.
Mám ale datovou schránku, mohl bych odeslat tzv. Změnový list (https://www.mpo.cz/cz/podnikani/zivnostenske-podnikani/crm-jednotny-registracni-formular/jednotny-registracni-formular---234081/), jenže zase nemám tiskárnu a dnes už nikde nic nevytisknu, ani sousedi nemají tiskárnu.
Hledal jsem, jestli se nedá oznámit přes Portál občana, kde bych změnu jen naklikal a do kterého se dá přihlásit přes datovku, ale tuto možnost jsem nenašel.
Existuje řešení, pro člověka, který sice má datovou schránku, ale nemá tiskárnu, abych se někam přihlásil a změnu "naklikal"?