Odměnu z DOPP, u které byla sražena daň odvedená srážkou, nemusíte ve svém DAP uvádět.
Pokud máte uzavřených více DOPP (se srážkovou daní) a rozhodla byste se z jedné této DOPP uvést odměnu do svého DAP, tak pak musíte uvést i odměny z ostatních DOPP.
Smysl je jasný - představte si, že byste jako OSVČ měla nízký příjem a nevyčerpala byste celou slevu na poplatníka. Zahrnutím odměn z DOPP do DAP by se Vám pak mohla odvedená srážková daň (část daně) vrátit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
5. 1. 2021 8:50
Dobrý den,
byla jsem celý rok 2020 OSVČ na hlavní činnost a měla jsem kromě fakturací 2 DPP, obě do 10 tis bez podepsaného prohlášení. Srážková dan byla každý měsíc uhrazena.
Musím tento příjem vykazovat v přiznání? nejsem si jistá. Co jsem četla, když jde o srážkovou daň není povinnost ji vykazovat, je to tak? dan tam uhrazená je, tak by to smysl dávalo. Děkuji moc za radu.