Děkuji, takže do smlouvy se napíše odměna 10 000 Kč měsíčně a dále se do ní může zakomponovat, že od firmy bude čerpat příspěvek na penzijní připojištění a bude mít k dispozici firemní auto? S.r.o. mu povede mzdový list a bude odvádět měsíčně srážkovou daň. A na sociálku a zdravotní pojišťovnu se bude hlásit ukončení HPP, pokud od ledna přejde na smlouvu o výkonu funkce, ze které nebude platit pojištění? S paušální daní u OSVČ smlouva o výkonu funkce tedy nebude v rozporu.
Opravdu Vám mnohokrát děkuji.
Pozor, ta částka NENÍ 10.000,-Kč!
To jste si spletla s písmenem a), které je pouze pro dohody o provedení práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
6. 1. 2021 14:15
Dobré odpoledne paní Tečko,
moc Vás prosím, odpovídala jsem mi na dotaz ohledně paušální daně a smlouvy o výkonu funkce. Původně jsem se ptala na to, zda při paušální dani vadí smlouva o výkonu funkce. Pochopila jsem, že může být, ale musí být zdaněno srážkovou daní.
Kopíruji: "Pán byl v s.r.o. zaměstnán (jediný společník, jednatel), neměl smlouvu o výkonu funkce, k 31.12.2020 končí HPP, chce přejít na OSVČ."
Poradíte mi ještě prosím, jak uzavřít smlouvu o výkonu funkce, aby byla daněna srážkovou daní?
Moc děkuji.