Pokud máte v DPČ sjednán druh činnosti "pokladní", nejste i přes své pochybení povinna nabídku na změnu akceptovat. Na vašem místě bych spíše počítala s tím, že dpč bude se mnou zrušena (výpovědí s 15denní výpovědní dobou). Stejně tak není vyloučena pokuta, kterou by zaměstnavatel mohl na vás vymáhat z titulu způsobené škody.
Zdravím, zajímalo by mě, kdo a jak ověřil, že kupujícímu bylo opravdu 17, nějaký orgán? A tím nemyslím manažera, který by jím nepochybně byl, pokud by takto chtěl uvolnit místo u pokladny pro někoho blízkého.
Nevím, je to jedna z mála pracovních zkušeností, které jsem zamlada na brigádách nezískal ... Věřím, že lepší než doplňování zboží.
A kdyby to byl superorgán, mohlo by se tam pak třeba projíždět s namarkovanou půlkou nákupu, i takové případy už se vyskytly. Jen třeba počkat na skončení nouzového stavu, až zase klesnou tresty;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
11. 1. 2021 11:44
Dobrý den, pracuji v Albertu jako pokladní a prodala jsem nezletilé u 17ti letému chlapci pivo. Byla jsem. Okamžitě pozvána k manažerovi prodejny a odstraněna z pokladen a byla mi nabídnuta jiná pozice - doplňování zboží. Jakou mám. Možnost obrany proti tomuto jednání? Domnívám se, že mladík byl někým. Poslán...... Děkuji za odpověď. S pozdravem Michaela Poncová