A odpracoval kolik? Taková nicotná informace.
Pokud neonemocní, měl by odpracovat celý leden.
Týdenní pracovní doba 40 hod.? Počítám 14 hodin, ale počkejte i na další odpovědi.
Při úvazku 40 hod./týdně mi vyšlo 13 hodin.
Dobrý den,
zkuste přes: https://kalkulacka.org/2020-kalkulacka-vypocet-dovolene-v-zamestnani-od-1-1-2021/#kalkulacka
Ručním výpočtem mi to vychází 12,3 hod. Má se zaokrouhlit na hodiny nahoru... Tedy 13 hodin..... Vychází i dle kalkulačky.
Musí ale odpracovat (nebo jiné doby, které se považují za výkon práce) min 4 týdny. Pokud méně, nárok vůbec nevznikne.
Není správné uvádět kalkulačky. Mzdová účetní MUSÍ umět sama vše spočítat a nespoléhat se na nějakou kalkulačku. A pokud neumí spočítat takto jednoduchý příklad nároku, tak nějaký složitější, specifický, kalkulačka nespočítá a mzdovka bude vedle jak ta jedle.
Dobrý den paní Jasná,
naprosto s Vámi souhlasím.... Někdy je ale vhodné si to alespoň zkontrolovat. Obzvlášť, když nejste přímo mzdovka..... Jako například v malých firmách, kde jeden člověk musí ovládat základy všeobecného účetnictví, personalistiky a mzdové problematiky. Protože máte externí účetní, která nemá hned čas Vám odpovědět, ale ten zaměstnanec to potřebuje nutně vědět "hned" (jako vždy). A nemáte nikoho po ruce......
Poslala jsem odkaz jako návrh - i s upřesněním níže......
Děkuji. A prosím těch 13 hodin čerpat nemůže celé, že? Jen 8 +4 hodiny a zbytek 1 hodinu proplatit?
Samozřejmě, že může čerpat celých 13 hodin. Jeden den mu nařídíte čerpat 8 hodin a další den 5 hodin.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
12. 1. 2021 19:09
Zaměstnanec je u nás od roku 2019. K 31.1.2021 končí pracovní poměr. Kolik dovolené mu prosím vznikne za leden 2021,když máme nárok na 4 týdny ročně?
Děkuji.