Děkuji, takže i o dobu dovolené? Pochopila jsem to správně? Čerpala jsem 1 a půl dne, takže celodenní, tzn. o jeden den? A klasická nemocenská je také překážka v práci?
Asi jsem se do toho zamotala, to vlastně pro mě nemá žádný význam, protože když mi předloží okamžité zrušení pracovního poměru ve zkušební době, tak tam může dát klidně datum zítřejší. Já jsem právě myslela, že mi ho může zrušit až po tom prodloužení. Ale teď si uvědomuji, že to je vlastně výhoda spíše pro něho, že i po uplynutí třech měsíců může v tomto případě zrušit pracovní poměr.
Každopádně děkuji.
Veškeré celodenní překážky v práci + celodenní dovolená ZD prodlužují = nerozlišuje se, na čí straně překážky jsou, jedná se o veškeré skutečnosti, které zaměstnanci brání v tom, aby konal práci, resp. které brání zaměstnavateli v tom, aby přiděloval zaměstnanci v rozsahu, ke kterému se zavázal. Nerozlišuje se ani to, zda se jedná o překážky kvalifikované (upravené zákonnou úpravou) či nekvalifikované (= ty, které právní úprava nezná).
Asi jste si myslela, že překážky v práci a dovolená zkušební dobu staví, ale ony ji prodlužují.
Jen upřesnění - nejedná se ani o okamžité zrušení ve ZD, ani o výpověď ve ZD, ale o zrušení PP ve ZD.
Prodloužení ZD se týká obou smluvních stran, ale máte pravdu, prodloužení ZD zaměstnance nechrání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 1. 2021 20:49
Dobrý den,
pokud jsem byla v karanténě, prodlužuje se mi o tuto dobu zkušební doba nebo to platí jenom v případě, že bych byla v karanténě v okamžiku ukončení? V karanténě jsem byla v prosinci a zkušební doba mi končí 15.1., zaměstnavatel mi chce zrušit pracovní poměr.
Děkuji.