DPČ do 2.999,-- bez odvodů ZP a SP
Zaměstnáním malého rozsahu se rozumí pro účely nemocenského pojištění zaměstnání, v němž je měsíční příjem nižší než rozhodný příjem, který od 1. 1. 2019 Ministerstvo práce a sociální věcí vyhlásilo sdělením č. 236/2018 Sb. a částku stanovilo na 3 000 Kč. Taktéž se zvedl započitatelný příjem pro účely zdravotního pojištění od 1. 1. 2019 u dohod o pracovní činnosti na částku nižší než 3 000 Kč.
V praxi to znamená, že u dohody o pracovní činnosti do 2 999 Kč měsíčně nebude zaměstnanec podléhat ani sociálnímu, ani zdravotnímu pojištění. V měsících, kdy dojde k překročení této částky, vznikne však povinnost sociální a zdravotní pojištění odvádět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
13. 1. 2021 9:30
Dobrý den,
teď jsem na vážkách
Máme zaměstanace,který pracuje na DPČ. Nemá ovšem zaměstnání malého rozsahu.
V prosinci byl jeho příjem 2100,-.
Mám odvést SP,když nemá zaměstnání malého rozsahu,vztahuje se i na něj vym.základ 3000,-?
Omlouvám se,ale jsem teď úplně zmatená
Děkuji