Mám doklad na přijatou zálohu 12 000 Kč. Nevím zda jako DPH datum vydání 25.11. nebo přijatá záloha dne 24.11. Dne 27. 11. zboží došlo, zaplatili jsme 20 000 Kč v hotovosti. Na dokladu je uvedena 25. 11. záloha 12 000, a 27.11. zaplaceno v hotovosti 20000. VAT 0. Dodavatel je reg. v PL. Bude to reserse-charge a ty doklady tam dám: faktura na zálohu 12000 a faktura, kde je ta záloha uvedena a zároveň doplatek 20 000. Je to tak, že. Raději se ujišťuji, že je to správně. Ještě jsem fakturu z EU neměla. Děkuji za informaci.
u pořízení zboží se do přiznání uvádí konečný daňový doklad na dodávku zboží, daňový doklad k přijaté platbě se neuvádí do přiznání
celková částka za zboží by měla být na konečném daňovém dokladu uvedena, spočítáte DPH a uvedete do ř. 3 (4) a v případě použití plnění pro ekon. činnost máte zároveň nárok na odpočet DPH v ř. 43 (44) přiznání, v KH uvedete do A.2 (DPPD je den vystavení DD)
Teď ještě přemýšlím k tomu nákupu. Do deníku dám doklad na zálohu 12000 platba bankou. Potom mam doklad, kde je uvedena celková částka 32000 a zároveň 20000, které jsem platila v hotovosti. Takze ze tento doklad uvedu s výdajem v hotovosti na 20000 a zároveň ještě jednou v celkové častce, kde s datem dph uvedu celkovou částku a dole v záloze těch 32000 odečtu? Je to trošku zamotané. Díky za případnou odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
13. 1. 2021 19:23
Jsem zmatená, Prosím o radu. Mám proforma fakturu na 32000. Platila jsem převodem zálohu 12000. Přišel doklad na 12000, datum vydání 25.11., vydáno 23.11. přijatá záloha dne 24.11. Doplatek v hotovosti při převzetí zboží 20 000. Jak datumově do DPH. Děkuji za případnou odpověď.