Vám nejde o nemocenskou, tu platí OSSZ, ale jde vám o náhradu mzdy za prvnich 14 dní nemoci, tu vyplácí zaměstnavatel. Náhrada je placená průměrem za předcházející čtvrtletí. Takže účetní stanovila pravděpodobný průměr z předcházejícího čtvrtletí. A po přepočtení mi vyšel stejně, je to v naprostém pořádku.
Rozhodné období pro nemocenskou je 19.10.2020-30.11.2020, tak jak píšete. Náhrada mzdy se počítá jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
15. 1. 2021 10:52
Prosím o radu. Přítel nastoupil do pracovního poměru 19.10.2020 se základní hrubou mzdou 17800,-. Od 7.12.2020 je v pracovní neschopnosti po operaci menisků. Přišla výplatní páska za prosinec a na ní je kolonka použitý průměr: 101,13 ( dopočítala jsem se, že je to asi 17800 : 176 hod - pravděpodobný za říjen). Mně se to nezdá, nemělo by být v tomto případě rozhodným obdobím pro výpočet průměru pro nemocenskou 19.10.2020-30.11.2020 a hrubá mzda za toto období? (v listopadu dostal ve mzdě navíc odměnu 8500,-). Děkuji za pomoc