K Vašemu postavení: byl jste pravomocně odsouzen pro dřívější TČ, nyní jste obžalován pro jiný TČ = jste recidivistou, což je přitěžující okolnost. Bude vám uložen další trest, pro vydání souhrnného trestu nejsou dány zákonné podmínky. ¨
Soud samozřejmě o vaší dřívější trestné činnosti ví, při ukládání trestu se přihlíží mj. k osobě obžalovaného, způsobu jeho života apod.
Soud je při rozhodování vázán pouze popisem skutkového děje, nikoliv jeho právní kvalifikací = může dospět k tomu, že obžalovaný se daným skutkem dopustil jiného TČ s jiným možným trestem.
Zda další podmínka, to nevíme, v každém případě další trest - viz výše.
Trestní zákoník nemá tolik §§, jedná se o ust. § 73 TZ - zákaz činnosti. Tento trest je možné uložit v rozpětí jeden rok až 10 let.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
15. 1. 2021 16:29
Dobrý den, došlo mi předvolání k hlavnímu líčení a v obžalobě stojí že mi navrhuje u hlavního líčení -
4. Uložit obviněnému trest odnětí svobody kolem poloviny sazby § 148 odst. 1 trestního zákoníku s podmíněným odkladem výkonu trestu a trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel v dolní třetině sazby § 673 odst. 1 trestního zákoníku.
Můj dotaz zní následovně:
Mám podmínku ještě na 2roky ale to byl soud z bezdůvodného obohacení, v obžalobě soudu který bude není uvedeno že bych měl záznam v rejstříku trestů, chci se zeptat, bude se soud znovu dívat do rejstříku trestů a přečte tam podmínku která mi byla udělena nebo se bude vázat tím co je napsané v obžalobě ?
V případě kdy by mi byla uložena další podmínka, je možné mít dvě podmínky? Jedna z bezdůvodného obohacení a druhá z dopravní nehody ublížení na zdraví z nedbalosti.
A můj poslední dotaz je ten že pokud mi udělí zákaz řízení všech motorových vozidel v dolní třetině sazby § 673 odst. 1 trestního zákoníku, co znamená dolní třetina sazby ? Jak dlouho to je ?
Děkuji moc za vyjádření a vaší pomoc.