2/2021 - MD 346/D 648 (zúčtování dotace k datu přijetí dotace na BÚ).
tohle patří do 12/20. Náklady vznikly v 12/20 a dotace je na mzdy 12/20. Takže do r 2021 zůstane zůstatek pouze na účtu 378 a ten proúčtujete oproti přijaté platbě na bú.
jen mne udivuje ten únorový datum. Zatím mi chodily dotace z úřadu práce 3 dny po odeslání žádosti-bylo na účtu připsáno.
Dobrý den, moc děkuji. Už jsem myslela, že mi nikdo neodpoví, a tak jsem to přesně takto udělala, mám stejný názor, udělala jsem to přes dohadné položky. Stejným způsobem to udělám i u COVID nájemného, které je za poslední čtvrtletí. Souhlasíte?
Ten únorový datum je bohužel holá realita. Dokonce se nám stalo, že příspěvek na mzdy za 09/2020 nám přišel až 23.12. (bez jakéhokoliv dotazování ze strany ÚP nebo problému), takže jsem si v tomto případě zvolila raději únor.
ano, co kryje náklady 2020 do r 2020, pokud je nějakém příspěvku i část roku 2021 tak přes dohad do 2021 (např covid gastro je vtipně do 10.1.2021)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
21. 1. 2021 8:24
Dobrý den, mohu Vás poprosit o kontrolu účtování programu Antivirus? Prošla jsem řadu článků a vychází mi z toho následující. Je to prosím správně? Jde mi o to, že jsme žádali i za prosinec, kdy už zaúčtování výnosu spadne do roku 2021 a byla bych nerada, kdyby to pak bylo špatně. Níže uvádím způsob, který mi z těch všech příspěvků vyplynul:
12/2020 - MD 521/D 331 (zaúčtování mezd)
12/2020 - MD 378/D 346 (nárok na příspěvek bude v měsíci, kdy je účtováno o nákladech)
2/2021 - MD 221/D 378 (platba na BÚ)
2/2021 - MD 346/D 648 (zúčtování dotace k datu přijetí dotace na BÚ).
Moc děkuji za případné reakce.