Insolvence

• (neregistrovaný)

26. 1. 2021 21:25

Dobrý večer. V roce 2017 jsme přihlásili pohledávky do insolvenčního řízení, které skončilo reorganizací. Opravná položka byla vytvořena. Pohledávky mám stále na 311.
    V roce 2020 dlužník skončil opět v insolvenci, opět jsme přihlašovali další pohledávky. Tahle INS byla ukončena v srpnu 2020 prodejem.
    Opravné položky byly vytvořeny. Co teď s nimi? Ty z roku 2020 odepíšu.
    A ty z roku 2017 můžu taky?
    Nenárokoval jsem zatím zpět ani DPH. Čekal jsem úřední oznámení, ale žádnou oficiální zprávu o ukončení insolvence jsme nedostali. Jen normální e-mail, že můžeme vystavit opravné doklady... Ale o výsledku insolvence ani slovo.
    Email podle data došel na podnik loni v září, na účtárnu jsem ho dostal včera. Lze vystavit opravné doklady teď v lednu nebo je to pozdě?
    Kde se vlastně můžu dobrat oficiálního oznámení o konečném výsledku insolvence? Na stránkách, kde jsou záznamy o INS řízení je to hrozně nepřehledné... Bohužel nemáš čas to všechno číst a nejsem právník...
    Měl jsem za to, že dlužník by měl oznámit výsledek - tedy insolvenční správce všem, kteří se řízení účastnili a dali přihlášky... Děkuji předem za radu..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).