Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
8. 2. 2021 11:29
Děkuji za odpověď. Doufám, že mi to myslí dobře. Zaměstnankyně má dvě děti, na které žádala v prohlášení na rok 2020 uplatnění slevy od ledna. Takže za leden-duben měla slevu na dani, dělalo to 11.536,- Bonus nula, protože daň byla vyšší. V květnu požádala o neuplatňování slevy na děti, že se jí to má udělat až v RZD. V prohlášení to mám od ní uvedené. Takže od května nemá slevu na děti, ve výplatách měla od května vyšší daně, to je jasné, že. No a co teď. Požádala o roční zúčtování a právě ho dělám. To tam mám ty bonusy za květen - prosinec doplnit sama, jako 8x2884 =23.072? Nemám provádět v roce 2020 žádné dodatečné změny na kartě, že ne. Udělám ted výplatu za leden, tam dám ty bonusy a podle toho, kolik bude sníženo o daň za leden, podle toho bude výše bonusu, že. Na FÚ dám žádost na vyplacení bonusu, ale určitě ne 23.072, ale rozdíl o daň v lednu. To mi to Money spočítá, že. Uf. Hlava mapa.
Moc děkuji za odpověď.
Janek..