To máte své osobní věci tři roky uložené u zaměstnavatele? To by vám měl naúčtovat skladovné! Máte velmi zajímavý přístup k svému zaměstnavateli.
u nás v práci je dobrým zvykem, že při odchodu na mateřskou vyklidí pracovník kancelář, odevzdá vše co patři zaměstnavateli, a předá veškerou rozdělanou práci. aby někdo "okupoval" kancelář uskladněním svých věcí po dobu mateřské a následně rodičáku není možné, a nikdy to nikomu ani nepřišlo divné :-)
Otázka nezní co je a co není osobní věc. Ale zda je nutné odevzdat klíče " okamžitě" ? S ohledem na nouzový stav. Kde je zákaz vycházení.... Zda žádost zemestnavatele přesahuje nařízení vlády. (Cesta je 50 km přes několik různých spojů a jelikož je to v jejich pracovní dobu musím s sebou brát i dítě. ) Je "povinnost" vrátit klíče, které mám stejně už skoro 3 roky a nikdo je nechtěl nad možné riziko ohrožení přinejmenším našeho zdraví ?
cesta k zaměstnavateli je povolena. to, že nemáte kam dát dítě je vaše věc. ruku na srdce, jste od loňského března zavřeni doma, nikam nevycházíte, ani nakupovat, ani k rodičům a jinam? pokud si vezmete respirátor a když jste tak vyplašená i rukavice, v čem vidíte ohrožení? nebo jděte na poštu a doporučeně klíče pošlete.
nařízení vlády rozhodně žádost zaměstnavatele nepřekročuje.
BTW vás bych chtěla platit teda :-(
Pokud je mi věc ( klíče) svěřena podepisuji její převzetí a tím pádem mám zodpovědnost. Odevzdává se také oproti podpisu. Takže poslání hloupost. Je vidět že si právo vykládá každý po svém. Z jiné společnosti přišla tahle odpověď:
"Pokud pracovní poměr trvá, není důvod pro vracení pracovních pomůcek svěřených na základě písemného potvrzení nebo na základě dohody o odpovědnosti za ztrátu svěřených. Rozhodně ale nemůže zaměstnanci v této souvislosti ukládat žádné povinnosti, pouze se s ním může dohodnout.
Mě je zase lito, že zde odpovídají i lidi co o tom nemají ani ponětí ovšem mají potřebu chytat se nepotřebných informací a řešit věci mimo téma.
"Jiná společnost" nemá pravdu: pokud zaměstnavatel svěří zaměstnanci věc proti písemnému potvrzení nebo na základě dohody o odpovědnosti za ztrátu svěřených věcí, je zaměstnanec k jeho výzvě POVINEN svěřenou vrátit. O dohodě nemůže být řeč.
Jinak: pokud byste byla mým zaměstnancem a odmítala mi vrátit klíče, napálila bych vám náhradu škodu, až by se vám protočily panenky a vykmitla bych vás, ani byste se neotočila. Asi tak.
P.S. Já sama se pracovnímu právu věnuji více než 40 let, tak snad nějaké ponětí o tom mám. .-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
11. 2. 2021 19:29
Dobrý den. Za půl roku mi končí rodičovská dovolená. Zaměstnavatel mne nyní kontaktoval s tím, že chce vrátit všechny klíče od pracoviště, včetně kanceláře kde mám ještě svoje věci. Do práce mám v plánu se vrátit a on to ví. Má na něco takového nárok? I v době nejhoršího nouzového stavu ( ohledně covid 19)?
Děkuji za odpověď.