Sleva na dítě po rozvodu

• (neregistrovaný)

14. 2. 2021 16:07

Dobrý den, zajímalo by mě jak je to se slevou já dítě po rozvodu, když děti jsou ve střídavé péči. Ex manžel si je uplatňoval do této doby. Já chtěla od tohoto roku alespoň jedno dítě. Bohužel ex manžel na toto nechce přistoupit z důvodu placení hypotéky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2021 19:55

Kara1 (neregistrovaný)

Jak kdo máte střídavě děti u sebe? Čili jak dlouho je máte u sebe Vy a jak dlouho jejich otec? Jakou máte mezi sebou dohodu? Není možné, aby exmanžel uplatňoval zvýhodnění za celý rok, když máte střídavku a část roku s ním děti v domácnosti nežijí.

• 14. 2. 2021 20:11

Aion (neregistrovaný)

O tom, s kým děti ve střídavé péči žijí v domácnosti, se rodiče dohodnou nebo rozhodne soud.

• 14. 2. 2021 20:14

Mija

Když dělám daňové přiznání někomu, kdo má děti ve střídavé péči, tak chci aby mi dodal od toho druhého rodiče čestné prohlášení, že si slevu na dítě neuplatňuje.
      Mělo by to tak být. A jak s tím souvisí hypotéka? Spíš tedy aby spíš na ni měl.

• 15. 2. 2021 8:42

xy (neregistrovaný)

hypotéka nemá se slevou nic společného. ta měla být předmětem vašeho vypořádání.
      nárok na slevu máte, je jen na vás, jak ex dotlačit k dohodě. pokud se nedohodnete a trváte na uplatňování slevy, doporučuji podat si sama přiznání a děti si uplatnit (odpovídající část). berňák to vyřeší za vás. slevu neuzná ani jednomu z vás, pokud se nedohodnete. vy na tom budete stejně jako dosud, ex vrátí i s úroky veškeré "slevy". většinou pak dojde k rychlé dohodě :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).