Jedná se stále o jednu firmu. Společníci X,Y,Z. prodali podíly panu W v roce 2002. Pan W uhradil podíly X.Y.Z. ve výši 780. tis. Kč. Firma má stále stejný název a provozuje stejnou činnost. Při předání dokladů firmy jsem objevila kartu ZP - pozemky a nemovitost. S pozemky nic nedělám a nemovitost se nikdy neodepisovala a tak neodepisuji také. Má účetní hodnotu 492 tisíc. Pán W končí svoji činnost dobrovolnou likvidací . Všechen majetek společnosti prodává a také nemovitost, prostřednictvím realitky. Prodej nemovitosti budu účtovat 221/021, ale nevím co se zůstatkovou hodnotou nemovitosti, tu mám dát jednorázově do výdajů? a jak? Děkuji zdvořile.
Jestli jsem to pochopil,
tak uvedená, stále stejná společnost něco prodává ze svého majetku, konkrétně nějakou nemovitost. Přes realitku, takže za tržní cenu. Utržené peníze za nemovitost budou příjmem uvedené společnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 2. 2021 7:02
V roce 2002 převedla minulá firma ve formě podílů nemovitost současnému společníků s.r.o. Nemovitost se nepodepisoval, na kartě je stav neměnný 492 tisíc. Společník chce letos prodat nemovitost za 5 mil. Kč. Prosím o radu jak účtovat o prodeji, když nemovitost byla součástí převodu podílů, ale byla na účtu 021. Nemovitost nebyla zhodnocena. Děkuji