Děkuji, už jsem hodně zapomněla. A možná, že už jsem "doma". Jste prosím na příjmu? Shrnu: Zaměstnankyni se narodilo dítě 11.1.2018, rodičovská dovolená do max. 3 let věku dítěte, tj. (s vaší pomocí) do 11.1.2021, nic není písemně, požádala ústně. Od 12.1.2021 by měla nastoupit do zaměstnání. Poslala neschopenku - nemocná od 11.1.2021. A tady je to jádro pudla. Ona vlastně onemocněla v době, kdy jí běžela rodičovská dovolená, tzn. volno bez náhrady příjmu, proto nemá nárok na do zaměstnání z RD i dříve. Vím, že na to kdysi existovaly dva právní názory - jeden se souhlasem z-tele, druhý bez souhlasu z-tele jako její právo ze zákona ...nevím, jak se to ustálilo.
A proto - v případě, že bude na OSSZ doložena skutečně DOHODA mezi jí a z-telem, že zaměstnankyně nastoupí do zaměstnání 11.1.2021 a ona v ten den nenastoupí, ale onemocní, má ušlý příjem a neschopenka by placená byla. Proto si myslím, že chce OSSZ dohodu, která buď je anebo není. A když dohodu z-tel nedoloží, nárok na placenou neschopenku není. Přijde mi to teď logické? Jaký na to máte prosím názor. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.