Názor k dotazu Dohoda o nástupu po rodičovské dovolené? od bet - Děkuji, už jsem hodně zapomněla. A možná, že...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2021 17:03

bet

Děkuji, už jsem hodně zapomněla. A možná, že už jsem "doma". Jste prosím na příjmu? Shrnu: Zaměstnankyni se narodilo dítě 11.1.2018, rodičovská dovolená do max. 3 let věku dítěte, tj. (s vaší pomocí) do 11.1.2021, nic není písemně, požádala ústně. Od 12.1.2021 by měla nastoupit do zaměstnání. Poslala neschopenku - nemocná od 11.1.2021. A tady je to jádro pudla. Ona vlastně onemocněla v době, kdy jí běžela rodičovská dovolená, tzn. volno bez náhrady příjmu, proto nemá nárok na do zaměstnání z RD i dříve. Vím, že na to kdysi existovaly dva právní názory - jeden se souhlasem z-tele, druhý bez souhlasu z-tele jako její právo ze zákona ...nevím, jak se to ustálilo.
    A proto - v případě, že bude na OSSZ doložena skutečně DOHODA mezi jí a z-telem, že zaměstnankyně nastoupí do zaměstnání 11.1.2021 a ona v ten den nenastoupí, ale onemocní, má ušlý příjem a neschopenka by placená byla. Proto si myslím, že chce OSSZ dohodu, která buď je anebo není. A když dohodu z-tel nedoloží, nárok na placenou neschopenku není. Přijde mi to teď logické? Jaký na to máte prosím názor. Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).