Dobrý den, paní Jasná, děkuji za odpověď. Takže na výstavbu garáže nelze? Zmátlo mě v par. 15, odst 3 a) zákoně o daně z příjmů - výstavba bytového domu, rodinného domu jednotky, která nezahrnuje nebytový prostor jiný než garáž, sklep..... Pokud by byla garáž součástí té hypotéky na výstavbu domu, tak by to tedy šlo. Pokud je tedy samostatně, tak to nelze, chápu to tedy správně? Předem moc děkuji.
Chápu to stejně jako vy. Ale ještě si raději počkejte, jestli se neozve tečka, ta je na tyto věci odborník.
Zdravím, já bych bral tuto bytovou potřebu jako jeden funkční celek a úroky bych uznal, dvě smlouvy by neměly vadit.
Bral bych i garáž nacházející se na jiném pozemku v přiměřené vzdálenosti, pokud je určena k užívání společně s objektem bydlení.
Měl jsem případ, kdy měli dva vlastnící "stejný model" ale garáže si z důvodu vzdálenosti uživatelsky vyměnili. Logika zůstává, ale už to drhne.
Dobrý den, stavba je na pozemku č XX označené v LV jako druh pozemku zastavěná plocha a nádvoří, pak je tam pozemek XY označený v LV jako druh pozemku zahrada ,na kterém je garáž (to je označeno v té hypoteční smlouvě) , pak ještě ostatní plocha na jiném pozemku č. XZ. Všechny 3 pozemky jsou na jednom listu vlastnictví. Děkuji.
Sladké tajemství? Nechápu. Je to na jednom listu vlastnictví. Při koupi pozemku to byl pouze jeden pozemek, když se zkolaudoval dům tak je to zvlášť jako zastavěná plocha a je tam uvedeno na pozemku stojí stavba. Ostatní zůstalo zahradou nebo ostatní plochou. Na typu pozemku zahrada se staví garáž. Omlouvám se, že jsem tak s prominutím blbá a beru to jako jeden. Je v tomto tedy nějaký rozdíl, jak to posuzovat. Garáž stojí vedle od domu. Vše za jedním plotem.. Omlouvám se a děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 2. 2021 6:37
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec má jeden úvěr na bydlení, výstavbu nemovitosti. Přinesl ale zároveň druhou hypoteční smlouvu na výstavbu garáže na stejném pozemku, kde je dům. Mohu mu i tyto úroky odečíst z daní v ročním zúčtování. Děkuji.