Dobrý den,
podle mě to máte správně já bych také tak postupovala a dala hlavní i vedlejší činnost
9-12 hlavní OSVČ a zálohy 10 176
1-8 zaměstnání a vedlejší činnost nepřerušení je celý rok i bez přijmu a vychází mi vratka, kdyby nebyl covid :-) ale když se na to zamyslíme vrtá mi hlavou že zálohy na covid byli odpuštěny od března do srpna , tudíž si myslím že od září do prosince platit zálohy normálně a tudíž vratka 3 kč , ale podle mé zkušenosti když si nejsem jistá s přehledem nebo je nějaká záludnost u \vás bych se přikláněla varianta č. 2 dávám klientovi přehled podle toho jak mi to vyšlo a při předání na ossz vždy provedou kontrolu podle sebe a vše se opraví na místě .
Dobrý den,
tak klient dnes byl s přehledy na úřadech. Jak čssz tak VZP si vzali variantu s vedlejší X hlavní činností, kde se započetli covid zálohy za vedlejší činnost a klientovi tak vznikne vratka větších částek. Samozřejmě, jiná varianta by byla, kdyby došlo k přerušení a opětovnému obnovení živnosti.
Z hlavního příspěvku tedy vratka na SP 6111 a ZP 1912.
Tak jsem zvědavá, jaké budete mít "verdikty" Vy :)
O víkendu jste si vzala k ruce údaje tazatelky + povídání ČSSZ. Vypnila jsem si zkušební Přehledy podle povídání / tři Příklady / ČSSZ a pak podle údajů tazatelky. Vyšel mi také přeplatek 6.tis.Kč.
"Zpracování přehledu o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2020"
https://www.cssz.cz/web/cz/uvod/-/asset_publisher/GQ48v1KeNe0J/content/id/921602
Zkuste spočítat podle návodu ing.Behounka
Zohlednění prominutých záloh OSVČ v přehledech 2020 30.01.2021
https://www.behounek.eu/l/pojistne-osvc/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
19. 2. 2021 13:14
Dobrý den,
vyplňuji přehled osvč na soc.poj. 2020. Klient 1-8 zaměstnání, 9-12 hlavní činnost. Podnikání již x let, nepřerušeno. Příjmy v 2020 pouze v 9-12. (ZD 56438 Kč), zaplacené zálohy za 9-12/20 10176,- Kč.
On line formulář mi vypočetl, že mu budou 6111 vracet, z důvodu Covid tam odečítají "zaplacené" zálohy za 3-8 z vedlejší činnosti (žádné neplatil).
Pokud bych v přehledu zaškrtla jen hlavní činnost 9-12, tak vyjde přeplatek pouze 3 Kč. Mám tam nechat 1-8/20 jako vedlejší činnost, když ji nepřerušil, ale zároveň v těchto měsících neměl žádné příjmy z podnikání?
Přeci jen 6tis je velký rozdíl, aby to pak po něm nechtěli zpět.
Ještě jdu vyplňovat přehled na ZP, tak uvidíme, co vyjde tam.
Děkuji