Ne až tak problém, jako možná komplikace v případě, že používáte "krátící" koeficient. Pak byste musela odpočty přijatých plnění uplatnit v dodatečném Přiznání k DPH 2021. Nemohla byste ho zařadit do aktuálního Přiznání například roku 2022.
Nepoužívám krátící koeficient, uplatňuji na základě skutečných příjmů a výdajů v plné výši.
Jestli jsem pochopila správně, nejsem v účetnictví zatím ještě dobře zorientovaná.
Někde jsem četla zrovna včera lhůtu 3roky? Že po tuto dobu to můžu uplatnit, ale nemůžu to najít takže nevím jak přesně a za jakých podmínek to bylo.
:-) já vím ze to není žádná závratná suma ale přišlo mi to hloupý. Jsem takovy ,,blbec,, který má rád vše v pořádku. Ono mi to přišlo blbé asi právě kvůli tomu, ze jsem za leden přijala pouze 1000kc - doprodavám eshop a už je dost přebraný. V dalším měsíci zas takové výdaje nebudou, v tom lednu šlo spíš o roční pravidelné faktury spojené s provozem eshopu.
Moc děkuji za odpovědi a názor
Simča
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
20. 2. 2021 22:01
Dobrý večer,
prosím o utvrzení nebo vyvedení z omylu. Jsem měsíční plátce DPH, vedu daňovou evidenci. Za leden mám jen jednu.přijatou platbu a vyšší výdaje. Musím udělat odpočet DPH z přijatých faktur s DUZP v lednu teď v únoru, nebo je mohu odečíst až v měsíci ve kterém.budu mít vyšší příjmy abych nevznikl nadměrný odpočet (třeba i za 3 měsíce) ?
Děkuji za odpověď zkušenějších.
Simča