Máte to od DP písemně? Za co zodpovídáte Vy? Jste interní - externí účetní, ... ?
Komunikuji s dodavatelem, ne s jeho DP. Jako externí jsem byla požádána, abych sepsala dohodu.
Spíš jde o to, že jsem v dohodě uvedla číslo účtu, z dostupných informací FS a oni mi pozdržují podepsání, kvůli uvedenému v dotazu.
Každopádně teď jejich DP vznesl dotaz na správce daně, které předčíslí použít. Tak uvidíme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 2. 2021 13:05
Dobrý den všem,
trochu se s dodavatelem, respektive s jejich daňovým poradcem motáme v následující informační situaci. Pokud někdo má zkušenost, poprosila bych o názor.
Náš dodavatel se stal nespolehlivým plátcem, abychom se vyhnuli ručení, chceme využít §109a) zvláštní způsob zajištění daně.
Nastudovala jsem paragraf, nastudovala jsem informace na webu finanční správy, sepsala dohodu mezi odběratelem a dodavatelem.
A teď se dostáváme k informační motánce - já tvrdím, že z §109a) odst. 4 vyplívá, že platbu daně provádím na osobní depozitní účet, které má předčíslí 80039-xxxx/xxxx a jasně stanoveny pravidla pro identifikaci platby, daňový poradce by to nechal posílat pod DIČ dodavatele na účet 705-xxxx/xxx.
Děkuji za případné názory.