Dobrý den paní Jasná,
děkuji za odpověď. Takže zaměstnanci můžou čerpat dovolenou i po několika hodinách? Jde mi o úpravu od 1.1.2021, zda si může čerpat zaměstnanec dovolenou třeba i po 2 hodinách. Někdo tvrdí, že ano, jiný zase, že ne. Jedná se o klasický PP s úvazkem 8/40 týdně.
děkuji za reakci, H.
Zákoník práce § 218 ostavec 6) Čerpání dovolené může zaměstnavatel zaměstnanci s jeho souhlasem výjimečně určit v rozsahu kratším, než činí délka směny, nejméně však v délce její jedné poloviny, nejde-li o zbývající část nevyčerpané dovolené, která je kratší než polovina směny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 2. 2021 13:50
Dobrý den,
mohl by mi někdo prosím objasnit, jak si může zaměstnanec vyčerpat zbytek dovolené, když mu končí PP k 28.2., má nárok na 31 hodin dovolené a může čerpat dovolenou po půl nebo celém dni? (31:8=3,875 dne). To ten zaměstnanec vyčerpá 3,5 dne, a co ty zbývající 3 hodiny? Program mi to umožní proplatit, ale nikdo mi není schopen říct postup ze strany zaměstnance. Poradí mi někdo? moc děkuji....