K poslední části dotazu.
Proč nebyla pohledávka zaplacena? Nejde jen tak vystavit "dobropis" a snížit si daňovou povinnost.
No my doufáme,ze zaplacena bude,byl to znal.posudek pro PČR. Jen jsem chtěla vědět,co se dělá, když třeba někdo nezaplatí.
Čeká se, urguje se, otravujete se odpovědná osoba, čeká se... Odběratel se dá k soudu. ...
Pokud OSVČ končí či přerušuje podnikání, tak se pohledávka dodaní podle ZDP 23/8.
Pokud OSVČ přechází na jiný způsob uplatňování výdajů či přechází na paušální daň, tak se pohledávka dodaní podle ZDP 23/8. Atd.
Děkuji. U daně z příjmu uplatňujeme už několik let paušální výdaje, tam žádnou změnu nechystáme, takže to nechám do dalšího roku, až přijdou peníze. Moc díky
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
23. 2. 2021 18:16
V prosinci jsme vystavovali fakturu, DPH v lednu odvedli, ale pohledávka nám ještě nebyla zaplacená.
Dělám správně, když vedu daňovou evidenci, že do příjmů dávám jen příjmy, které mi přišli na účet v tom daném období, tedy co přišlo v roce 2020 dám do příjmů a výdajů ohledně daně z příjmů za rok 2020? Musím v přiznání uvádět pohledávky a závazky do té tabulky?
Co mám udělat, pokud by mi pohledávka nebyla zaplacena? Vystavím dobropis a daň z přidané hodnoty by mi byla vrácena?
Moc děkuji.