Překážky na straně zaměstnavatele + nový prac. poměr
LucieV.
(neregistrovaný)
26. 2. 2021 12:46
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jsem zaměstnanec momentálně dlouhodobě doma na překážkách. Nyní se mi naskytla možnost nastoupit na pracovní poměr k jinému zaměstnavateli.
Chci se zeptat - neporušuji nic, když nastoupím k ještě k druhému zaměstnavateli a zároveň budu na překážkách u prvního zaměstnavatele a musí být můj první zaměstnavatel informován, že tedy pracuji i jinde, když jde o úplně jinou profesi?
moc děkuji
Posuzuje se shoda mezi předmětem činnosti vašeho zaměstnavatele a druhem činnosti u nového zaměstnavatele - v tomto případě potřebujete předchozí písemný souhlas stávajícího zaměstnavatele.
Jinak (= není-li shoda) o nic nežádáte, nic nehlásíte.
Moc děkuji, jde o jiný druh činnosti.
Spíš jsem se obávala, jestli může za těchto okolností první zaměstnavatel na mě čerpat podporu od státu antivirus, proto jsem myslela jestli není povinnost mu to sdělit.
díky
26. 2. 2021 12:46
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jsem zaměstnanec momentálně dlouhodobě doma na překážkách. Nyní se mi naskytla možnost nastoupit na pracovní poměr k jinému zaměstnavateli.
Chci se zeptat - neporušuji nic, když nastoupím k ještě k druhému zaměstnavateli a zároveň budu na překážkách u prvního zaměstnavatele a musí být můj první zaměstnavatel informován, že tedy pracuji i jinde, když jde o úplně jinou profesi?
moc děkuji