Tazatel ale neuvedl, v jakém rozsahu výkaz rozvahy zpracovali v účetní závěrce. U jednoho klienta daňový poradce zadal do DAP rozvahu úplně v jiném rozsahu, než ji firma zpracovala pro účetní závěrku. A nyni pokud by ji správce daně poslal na OR - co bude správně? Ta z DAP od daňového poradce, nebo ta z účetnictví, podepsána jednatelem?
S podepisováním jste vedle jak ta jedle.
https://www.ucetni-portal.cz/ucetni-zaverka-problematika-jejiho-zverejnovani-a-prikladani-k-priznani-k-dani-z-prijmu-562-v.html
Nejde o "podpis" na papíru, ale o to, které výkazy účetní závěrky zveřejnit - ty od daňového poradce které si upravil - nebo ty, schválené jednatelem (podepsané jednatelem a založené v účetnictví společnosti).
Asi jste vůbec nepochopil diskutovaný problém. To Vás omlouvá.
Souhlasím už sem nechodím, kdysi tady bývalo dobře poradili i jiní než tato arogantní tečka. Ať si každý vybere jestli si zaplatí solidní web, nebo dostane radu od kohokoliv za cenu doměrků a pokut jak se tady stalo na základě rady od tečky. Domníváme se a je nás víc, že si píše sama otázky na které si odpoví s patřičnou chválou.
CCitace "Domníváme se a je nás víc, že si píše sama otázky na které si odpoví s patřičnou chválou."
- pokud se tak opravdu domníváte, napište stížnost provozovateli tohoto fora. Možná si pak konečně najde fungujícího administrátora tohoto diskuzního fora.
Ale abych řekla, NE - opravdu nemám čas a ani mně to nikdy nenapadlo, abych si sama psala otázky a pak si na ně sama odpovídala.
Dobrý den,
omlouvám se že zasahuji do debaty ale jsem trochu zmatená :-)
Já na Fú (mikro, bez auditora, účto zkráceny rozsah) odevzdávám:
Vzz - zkráceny (??? Toto tedy v plném rozsahu?)
Rozvaha - zkrácená
Příloha PDF - ( zkrácena příloha, zk. rozvaha, zk. vysledovka)
Omlouvám se za hloupý dotaz ale jsem začátečník samouk
v zákoně je jedno slovo kapitálové společnosti, je to tam dané dost nešikovně, lehce se to přehlédne
mikro kapitálové společnosti s.r.o.
podávají VZZ v plném rozsahu
rozvaha - zkrácená
příloha - zkrácená
Na OR dáváte jen rozvahu, přílohu, není povinnost zveřejňovat VZZ
žádný dotaz není hloupý, každý je někdy nejistý, nebo z nervama v koncích, při takové práci, kdy se vše mění z hodiny na hodinu :)
28. 2. 2021 17:36
Dobrý večer,
prosím o ujištění, mikro účetní jednotka neauditovaná může k přiznání uvést výkazy ve zkráceném rozsahu a v OR zveřejňuje pouze rozvahu a přílohu v účetní závěrce?
Děkuji.