pokud má každý pracovník na fú příděl ve stovkách FO (někde i 800 kousků), spravuje jejich DPH (tj. každý měsíc, resp. čtvrtrok zadat, vyměřit, případně zahájit POP, DPFO, kdy nejméně dva měsíce u každého termínu nedělá nic jiného, než vyměřuje, vrací přeplatky, řeší pochybnosti, píše rozhodnutí...), někdy i silničku, tak asi těžko stihne vyzvat stovky vlastníků ŽL, kteří tím, že nepodají deklarují, že nemají povinnost podat.
to socka to má jinak (nevím jestli i ZP), ta vyzývá všechny s aktivním ŽL (kdoví, jestli ho tazatel provokatér vůbec má) a když nereaguje a není přiznání na fú vyměří pomůckami. takže chlapec pokud nekecá už určitě má dluhy na socku i zdravku.
kamarádka tak přišla k exekuci na půl mega, neb před lety přestala podnikat, přestěhovala se, ŽL ani nezrušila ani nezměnila adresu, a celá léta už pracuje na magistrátu. horko těžko se z toho dostávala :-( takže aby si socka a zdravka nevšimly, že někdo je léta úplně mimo systém nehrozí.
kde vidíte, že si úředník stěžuje? a určitě tam není primárně od toho, aby vyhledával nezaregistrované lidi a nezkoumal, jestli náhodou nemají povinnost podat přiznání, pokud tomu nesvědčí žádné indicie.
k tomu vašemu: Sám by se neuživil, proto skončil tam, kde je. nelze než dodat, že jste stará zapšklá baba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 3. 2021 10:28
Dobrý den,
jsem OSVČ a asi 6 let jsem nepodal daňové přiznání a nic nezaplatil. Furt jsem to donekonečna odkládal a neřešil jsem to...
Rád bych to řešil, ale vlastně nevím jak. Poradil by někdo, jak na to?
Díky