Dobrý den,chybu neděláte nikde. Vzhledem k dlouhodobé nemoci jste měl malý příjem,proto Vám vychází nízká vratka daně. Vrátí Vám jen to, co jste na daních v roce 2020 skutečně zaplatil. Na daňový bonus vzhledem k Vašemu nízkému příjmu nemáte nárok. Tam je podmínka mít roční příjem minimálně 87.600 Kč hrubého, aby Vám byl vyplacen. A protože Vaše příjmy byly nízké, nemáte si z čeho odečíst ani slevu na manželku. I když si slevu na dceru a na manželku v daňovém přiznání vyplníte, nemají se Vám od čeho odečíst.
kde děláte chybu? asi tu, že nepracujete a marodíte, škoda že nepracuje aspoň manželka, takhle jste o bonus přišli. :-(
na druhou stranu vás obdivuji, že z nemocenské dle vašeho výdělku uživíte nejen sebe, ale i dceru a manželku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
2. 3. 2021 11:56
Dobrý den, budu si dělat přiznání sám. Za rok 2020 jsem si vydělal jen 4546,- na hlavní pracovní poměr a DPČ 10176Kč, napsal jsem do výpočtové tabulky řád.31 . Skoro celý rok jsem marodil. Mohu si odečíst slevu na poplatníka ř. 64, slevu na manželku ř.65 -napsala čestné prohlášení že neměla vlastní příjem, slevu na dceru a úroky z hypotéky ř. 47 ?? Když si to zadám celé do daňového portálu sečte mi to jen že mi vrátí 1640Kč. Mohu poprosit kde dělám chybu???
Moc Vám děkuji za radu