Dobrý den,chybu neděláte nikde. Vzhledem k dlouhodobé nemoci jste měl malý příjem,proto Vám vychází nízká vratka daně. Vrátí Vám jen to, co jste na daních v roce 2020 skutečně zaplatil. Na daňový bonus vzhledem k Vašemu nízkému příjmu nemáte nárok. Tam je podmínka mít roční příjem minimálně 87.600 Kč hrubého, aby Vám byl vyplacen. A protože Vaše příjmy byly nízké, nemáte si z čeho odečíst ani slevu na manželku. I když si slevu na dceru a na manželku v daňovém přiznání vyplníte, nemají se Vám od čeho odečíst.
kde děláte chybu? asi tu, že nepracujete a marodíte, škoda že nepracuje aspoň manželka, takhle jste o bonus přišli. :-(
na druhou stranu vás obdivuji, že z nemocenské dle vašeho výdělku uživíte nejen sebe, ale i dceru a manželku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 3. 2021 11:56
Dobrý den, budu si dělat přiznání sám. Za rok 2020 jsem si vydělal jen 4546,- na hlavní pracovní poměr a DPČ 10176Kč, napsal jsem do výpočtové tabulky řád.31 . Skoro celý rok jsem marodil. Mohu si odečíst slevu na poplatníka ř. 64, slevu na manželku ř.65 -napsala čestné prohlášení že neměla vlastní příjem, slevu na dceru a úroky z hypotéky ř. 47 ?? Když si to zadám celé do daňového portálu sečte mi to jen že mi vrátí 1640Kč. Mohu poprosit kde dělám chybu???
Moc Vám děkuji za radu