Dobrý den,
povinnost podat daňové přiznání nemáte. Pokud však ze zaměstnání, které jste v roce 2020 měla, byla sražena daň, pak by vznikl v daňovém přiznání přeplatek na dani a ten by byl příslušným Finančním úřadem vrácen. Vyžádejte si od zaměstnavatelů Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2020 - tj. za leden a únor, prosinec.
Ano, měla jsem Prohlášení podepsané celou dobu, co jsem zde pracovala. Ve výplatnicích vidím, že každý měsíc je tam uvedena částka za slevu na dani na poplatníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 3. 2021 23:23
Dobrý den,
mám na Vás dotaz ohledně daňového přiznání. Snažila jsem se informace dohledat, ale ráda bych měla jistotu, že vše vyřídím správně.
V roce 2020 jsem byla zaměstnána na HPP u jednoho zaměstnavatele v měsících leden a únor - zde jsem měla podepsaný "růžový papír". Od začátku března jsem vedena na ÚP a až prosinci mám nekolidující smlouvu DPČ (výdělek nepřesáhl 6000,-), stále vedena na ÚP.
Jsem povinna vyplnit daňové přiznání? Dle článků, co jsem četla na tomto webu i jinde, mám dojem, že ne, ovšem ráda bych se ujistila. A pokud ne - musím finančnímu úřadu dokládat dokumenty o evidenci ÚP a potvrzení od bývalého zaměstnavatele za leden a únor 2020?
Předem děkuji za Vaši odpověď,
s pozdravem
Kristýna Fojtíková