Tak nakonec jsem se rozhodla dát výši odpočtu DPH do výdajů r. 2020.
Jestliže mi zákon o DPH říká, že mám provést odpočet DPH jednorázově k určitému dni, a zákon o dani z př. umožňuje toto DPH dát jako daňový výdaj, pak budu zachycovat vše ke stejnému datu ... tím bude 31.12.2020. Povinnost uhradit DPH, která nastala až v r. 2021, neberu jako období zachycení úpravy odpočtu.
Snad to je teď správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kde teď hned zjistíte, kolik letos zaplatíte na dani z nemovitých věcí?
Chystá se zásadní změna u dálničních známek. Týká se doby platnosti
Klempířův návrh na zrušení poplatků je takový paskvil, že překonává i Jurečku u dohod
Transparentní odměňování: Novela zákoníku práce zavede povinné mzdové systémy
Tisíce lidí dostanou dopis od berňáku. Důvodem je oblíbená sleva na dani
Vyšší rodičovský příspěvek má háček. Nepolepší si všichni
5. 3. 2021 21:50
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně pokynu D-22 k §24 odst.2 ch) 7. Provedla jsem úpravu odpočtu DPH k 31.12.2020 a nevím, jestli mi ovlivní daň z př. FO r. 2020 a nebo až r. 2021. Vedu daňovou evidenci. DPH z této úpravy bylo uhrazeno až v 2/2021 na základě dod. přiznání k DPH za 4.Q/2020.
V bodě 7 výše uvedeného pokynu je uvedeno, že záleží na období, kdy bylo účtováno nebo evidováno v daňové evidenci. Podle mého názoru bude v daňové evidenci zachyceno až při úhradě DPH tedy 2/ 2021 a proto to bude daňový výdaj až r. 2021. ¨
Děkuji moc za konzultaci