Přechod s doby určité na neurčitou - učitelka

• (neregistrovaný)

8. 3. 2021 10:27

Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat na váš názor - zaměstnankyně učitelka v MŠ - toho času z důvodu vládního nařízení doma. Pracovní smlouva jí končí dne 31.3.20201. Pokud by toto vládní nařízení platilo např. do 5.4. (což se předpokládá protože velikonoce), platilo by v tomto případě, že zaměstnankyně nadále vykonává svou práci s vědomím zam-tele a přešel by jí PP na dobu neurčitou? Mně z toho vyplývá, že ano... ale ta situace je prostě celá divná... Děkuji za vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2021 12:05

Líba (neregistrovaný)

Jestli si ty děti vzala domů, aby mohla vykonávat s vědomím zaměstnavatele svou práci, tak určitě porušila spoustu jiných předpisů, nejen uvedené vládní nařízení. Mně z toho vyplývá, že se vaše myšlenky ubírají celé divným směrem.

• 8. 3. 2021 12:16

Mirek22 (neregistrovaný)

Další situace se nachází v § 65 odst. 2. Pokud zaměstnanci uplynula lhůta ve smlouvě na dobu určitou, ale on i nadále pokračuje v práci a je to s vědomím zaměstnavatele, popř. mu na to vedení nic neřekne, automaticky začíná běžet pracovní poměr na dobu neurčitou.

Aby mohlo za této situace dojít ke změně pracovního poměru z doby určité na dobu neurčitou, musí být současně splněny dvě podmínky. První podmínkou je pokračování zaměstnance v konání prací i po uplynutí sjednané doby a druhou podmínkou je vědomí zaměstnavatele o této skutečnosti.

• 8. 3. 2021 13:37

Šárys (neregistrovaný)

Nemyslím si, že by se mé myšlenky ubírali divným směrem... moc váš komentář nechápu, vzít si děti domů, ach jo... Tohle asi nechám být..
      Podmínky jsem si přečetla, ona ale do práce ,,nesmí,, protože covid. Zaměstnavatel ji neřekne, do práce po 31.nechoďte, tak co z toho pro ni plyne? Dál je jeho zaměstnancem, nebo se má hlásit na ÚP?

• 8. 3. 2021 13:56

Aion (neregistrovaný)

Pokud má PP na dobu určitou a tato doba je vymezena konkrétním datem, zaměstnavatel není povinen jí informovat, že její PP bude končit, ani že skončil, ať nechodí.
      Nic neřekne = skončila.
      Jak může být dál jeho zaměstnancem?
      Jak může konat práci, když je doma na překážce?
      Jestli se bude hlásit na ÚP, je její volba.

Až tady někdy bude soutěž o nejblbější dotaz, tak bych ráda ten váš přihlásila.

• 8. 3. 2021 13:55

Mirek22 (neregistrovaný)

Záleží jak se domluví se zaměstnavatelem . Při ukončení PP - musí zaměstnavatel dát zápočtový list - neboli potvrzení o zaměstnání, doklad pro úřad práce, ELDZ atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).