Dobrý večer, používám dlouhá léta program, který byl pro jednoduché účetnictví. Po přechodu na daňovou evidenci nebylo třeba nic měnit, jsem na něj zvyklá. A výdaje rozděluji na odvody do fondu (SP,ZP) provozní režii, mzdy atd. A proto se nějak nemůžu dopočítat kolik vyčlenit nedaňově pokud je v měsíci kombinace mezd i náhrad. Přemýšlela jsem jestli by to šlo nějak třeba přes nepeněžní operace celou částku. Např. z programu Antivirus mi přijde 180000,--Kč. Zaúčtuji jako nezdanitelný příjem a mzdové náklady a odvody zaúčtuji do daňových výdajů jak jsou spočítané programem mezd a pak jednou částkou 180000,-- přes nepeněžní operace z daňových výdajů dám do neodečitatelných???
Děkuji za názory a přeji pěkný večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
12. 3. 2021 9:30
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak zaúčtovat nedaňově mzdové náklady a odvody, které byly nahrazeny v programu Antivirus v daňové evidenci v měsíci kdy bylo částečně otevřeno? Celkové mzdové náklady se skládají jak z vyplacených mezd, tak z vyplacených náhrad podle §208 a na tyto byla poskytnuta podpora v rámci programů Antivirus A plus a část i Antivirus B. Nevím tedy jak propočítat jen část mzdových nákladů, která byla proplacena v programech Antivirus a musí být uvedena v DE v neodečitatelných výdajích.
Děkuji a přeji hezký den všem