Z dotazů a odpovědí MPO:
Mám zaměstnance s minimálním úvazkem, za které firma neprovádí odvody. Jak mohu nárokovat dotaci na testování zaměstnanců?
Je-li testovaný účastníkem systému zdravotního pojištění, může zaměstnavatel nárokovat příspěvek zdravotní pojišťovny jako za každého jiného zaměstnance.
Podle mne není účastník zdravotního pojištění totéž, co zaměstnanec platící z příjmu ZP.
Pokud má více pracovních vztahů v téže firmě, tak ho snad otestujte jen jednou, ne? Nebudete ho přece testovat v každém poměru a každé dohodě. Je to pořád 1 člověk u firmy. Pokud má více zaměstnavatelů, otestuje ho každý a pojišťovna by to každému zaměstnavateli měla zaplatit. Zaměstnanec - zaměstnavatel. Nebo jak jste to myslela?
Tak - jak se říká - lepší něco než kopanec do zadku, žejo. Spíš si říkám, že nemusí být testovaní do 90 dnů ti, co covid prodělali a ti, co jsou očkovaní. Ale tito přece mohou být pozitivní, nepozná se to na nich a jsou přenašeči.
Jinak co se týká otestování - nemůže se prokázat tím jedním výsledkem ve více firmách?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
16. 3. 2021 19:23
Jak je to u pracovníků na dohodu?
Autotesty se proplácí i u tzv. dohodářů, pokud platí nemocenské pojištění. Jde tedy o pracovníky na DPČ s příjmy nad 3500 Kč měsíčně a u pracovníků na DPP nad 10 000 Kč měsíčně.
Tuto informaci jsem našla dnes na netu. Je to pravda?..nevíte někdo prosím jak je to opravdu s těma DPP?