Pokud praktický lékař usoudí že jsi zdráv, ukončí ti neschopenku a ty ho můžeš požádat o vystaveni potvrzení o prodělání nemoci covid.
Toto potvrzení tě hájí v 90 denní lhůtě od prvního pozitivního výsledku a neděláš žádné jiné testy a jen ukazuješ toto potvrzení !!!! Kdekoliv!!!! I v zahraničí !!!
Dobrý den, můj zaměstnavatel též vyžaduje "potvrzení" od lékaře o prodělání nemoci. lékař mi sdělil že mi "orazítkuje" ockoliv, ale musím vše doložit a připravit a dále zaplatit 300,- (nicméně dodal, že z jeho pohledu jako potvrzení stačí výsledek pozitivního PCR testu, který přijde orazítkovaný lékařem na e-mail, nebo SMS). Metodický pokyn MZČR říká "doložit potvrzení vystavené poskytovatelem zdravotních
služeb."
nárok na příspěvek asi nemáte jelikož jste nebyl v karanténě, nebo izolaci nařízené hygienou nebo lékařem. respektive i přes zřejmé příznaky jste práci vykonával ? potvrzení o prodělané nemoci s krycí dobou 90 dnů je možný pouze s pozitivním výsledkem testu - od této doby se počítá 90 dnů "imunity"
Raději jsem příspěvek vzdala, protože na DPN zaměstnanců nikdy nebylo slovíčko "karanténa" nebo "izolace". Musí být napsané v kolonce pozice. U prvního zaměstnance jsem se snažila domluvit s doktorkou, ať to zpětně doplní. Bohužel jí to opětovné elektronické podání neprošlo, byť mi to vytiskla, ale nebylo to podané. Doktorka mi řekla, že mají pokyn psát diagnózu jako lehké respir.onemocnění (nevím ten číselný kod).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 3. 2021 8:26
Dobrý den, prosím o radu.
Pokud zaměstnanec prodělal covid do 90 dnů, čím bude dokládat a pokud byl dohodář na testu u jiného zaměstnavatele, tak to dokládá čím?
Děkuji.