A může to být tak, že ve faktuře nebudu uvádět tu uhrazeno zálohovou fakturu ale pouze vyfakturuju službu a tím padem nebude cena k uhradě 0,- ale 2420,- a tu zákazník hradit nebude protože už jí uhradil zalohovou fakturou?
Někdy se setkávám i s touto variantou. Ze uhradim prpformu a pak dostanu po úhradě fakturu, kde není uvedeno že jsem již uhradila profoumou nebo zalohovou fakturou. Prostě jen popis služby s jeho rozpočitanou cenou na zaklad, dph a celkovou cenou. Je i toto varianta správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
17. 3. 2021 8:28
Dobrý den,poprvé jsem přesla na vystavování zálohových faktur na služby. V zalohové faktuře uvádím jen cenu za jednotku např. 2420,- a cenu celkem 2420,- v cene je zahrnuti DPH které v zálohové faktuře není rozepsano.
Jde o Zalohovou fakturu proforma tzn. Na celiu castku predem.
Fakturu tedy vystavim tak ze uvedu sluzbu za kterou fakturuji a podtim uvedu uhradu zalohove faktury.
Popis polozky:Cena za jednotku 2000,- DPH 21% 420,- celkem 2420,-
Uhrazeno zalohou: cena za jednotku -2420,- DPH 0%,- celkem -2420,-
Faktura je tedy vystavena na 0kc.
V součtu položek mi to pak dělá cenu za jednotku - základ 2000 a pro položku úhrady zálohové f. -2420,-, takže vznikne základ - 420,- to je asi špatně, mám tedy cenu za jednotku uvést 0,- a tech -2420,- uvést až v kolonce na konci řadku celkem?
V případě, že faktuře předcházela zálohování faktura (proforma) na plnou částku, uvádím ve faktuře datum splatnosti 14denni lhůtu nebo uvádím datum.splatnosti dnem vystavení faktury?
Kdo máte zkušenosti, moc děkuj za pomoc.