Dobrý den, snad Vám pomůže moje odpověď. U nás je to opačně, máme přijaté faktury, kde můžeme využít skonto, pokud zaplatíme hned. Žádný doklad od dodavatele nedostanu. Dělám to tak, že fakturu z EU zadám tak, jako by žádné skonto nebylo. V úč. systému vytvořím skonto tak, aby "nelezlo" do DPH a spáruji s přijatou fakturou (tím se mi část. uhradí faktura). Skonto je zaúčtováno 568 600/321 mínusem (opačně to zadat nejde), takže se snižují náklady = výnosy do plusu. Konzultovala jsem to se Slovenskem, oni nedělají žádné dodatečné na SH, v SH to mají ve výši vydané faktury. Měli jsme dotaz i na školení k DPH, před víc jak rokem, a paní školitelka sdělila, že skonto je složité. A na hotline našeho SW mi sdělili, že účetní SW nepodporuje používání skonta. Tak jsme si poradili takto a auditor nic nenamítá a celníci se taky neozývají, hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
18. 3. 2021 10:08
Dobrý den. Vystavili jsem fakturu do EU za dopravu. Odběratel jí uhradil s 3% scontem. Bylo ve smlouvě. Nikdy jsem tento případ neměla. Co se dalo jsem si načetla. Musím mu tedy vystavit ODD na sconto nebo stačí doložit smlouvou? A jak to bude s SH.?? nějak mi nejde do hlavy , že se má účtovat na 668 a měla bych uvést do SH. děkuji a za jakoukoliv odpověď budu ráda.. hezký den