Přesně tak, už pár let lze srážkovou daň z příjmů podle § 6 ZDP vrátit v daňovém přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
18. 3. 2021 13:34
Dobrý den,
prosím o radu ohledně podání daňového přiznání pro studenta s příjmy z DPČ i DPP u různých firem. Pročetla jsem diskuzi, ale jednoznačnou odpověď jsem nenašla.
Dcera měla v r. 2020 DPČ a DPP u dvou různých firem - nikde nepodepsala prohlášení.
DPČ firma A
za měsíc listopad zdanitelný příjem 2.865,- Kč /sražená srážková daň 429,- Kč
za měsíc prosinec zdanitelný příjem 4.961,- Kč/ sražená zálohová daň 1005,- kč (a další odvody na pojistné)
DPP firma B
za měs. listopad hrubý příj. 538,- / sráž. daň 81,- kč
za mě. prosinec hrubý příj. 1075,- Kč/ sráž. daň 161,- kč
Potvrzení dcera má od firmy A pouze na sraženou zálohovou daň za prosinec z DPČ.
Na sraženou daň za listopad mi mzdová účetní sdělila, že potvrzení vystaví a připraví, ale že se do daňového přiznání srážková daň z DPČ neuvádí a finanční úřad dceři tuto daň nevrátí.
Na jednom fóru jsem našla odpověď, že v souč. době lze do DP uvést i srážkovou daň a započítat na daňovou povinnost.
Jiné příjmy za rok 2020 nemá.
A ještě prosím - kam uvedenu v DP obě tyto daně? Výpočtová tabulka - kolonka sražená daň podle § 36 odst. 7 zákona? A objeví se mi to v ř. 33 a ř. 53 ???
A má tedy vůbec student, který nemá jiné zaměstnání a nemá nikde po celý rok podepsané prohlášení nárok na vrácení daní? Paní mě úplně rozhodila.
děkuji mockrát
Bea