A začala bych tím, že bych zkontrolovala počáteční stavy k 1.1.2020 (resp. konečné k 31.12.2019) účtu 311 s knihou pohledávek a se Saldem.
Saldo - tam stavy souhlasí? Pokud ano, tak s knihou pohledávek, nebo s účtem 311?
Hledat částku v bance, v účetním deníku, v zálohách.
Tuto částku, pak tuto částku x 4, pak tuto částku děleno 2.
Dále ji hledat nejen jako plusovou částku, ale i jako minusovou částku.
Zkontrolovat účty 349, 395,..
SW Pohoda
Účetnictví
Saldo
- Sestavit saldo k datu / doplnit datum
- Vyrovnat zůstatek salda do / nechávám 0,05 Kč
- Sestavit kumulované po dokladech / zatrhnu
- Odstranit záznamy vyrovnaného salda / zatrhnu
Nechávám přednastavení Párovat dle párovacího symbolu a IČ
Zdravím, nejsem zkušený uživatel Pohody, ale co jsem zatím pochytil:
1) při zahájení účtování v Pohodě použití jiné předkontace než BEZ (pohledávka je v počátečním stavu a dostane se na 311 i na Dal podruhé)
1a) převedené pohledávky z minulých let po datové uzávěrce jiná předkontace než BEZ31100
2) použitá předkontace, kde na MD není 311
3) předkontace Nevím - u PDP vstoupí do přiznání k DPH a KH, ale na 343 se to neprojeví a výnosy já "kus po kusu"
4) možná spíš za 0) kniha pohledávek obsahuje všechny pohledávky i jinde než na 311, nejenom vydané faktury - když vyberete v tiskových sestavách jenom Vydané faktury, tak to taky nesedí?
Kdyby nebyly, měla by být na 311 i v knize vydaných faktur k likvidaci nula.
Ještě úplně triviálně - když se účtuje na přelomu období (což se musí většinou vždy;-), zůstanou v souboru firmy 2020 i úhrady zadané v roce 2021 do dne provedení datové uzávěrky.
Je třeba v účetnictví 2020 hlídat nastavení datumu v tiskových sestavách "sestavit k datu - 31.12.2020"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2021 10:48
Dobrý den,
chtěla bych moc poprosit o pomoc.
Už druhým dnem se snažím najít kde mám chybu. Nesedí mi 311 s knihou pohledávek o 15294,-. Účtuji v systému Pohoda. Měl by prosím někdo nějakou dobrou radu a poradil by mi co s tím prosím?
Nikola