Sociálka Vám pošle konečné Vyúčtování - a vy buď doplatíte nebo budete mít přeplatek. Co se týče záloh - budete je mít tam rovněž stanovené - a jistě dle nového Přehledu. Nová záloha se platí až od dubna - tu jste snad ještě nezaplatil, ne ? A budete platit, tak, jak Vám vyšlo v opravném Přehledu - resp. jak vám ji nakonec stanoví OSSZ v konečném Vyúčtování. Jistě nebude platit žádné penále - není z čeho. Pokud jste tedy v roce 2020 platil řádně stanovené zálohy (vyjma odpuštěných měsíců).
Já bych počkala na to vyúčtování, které se bude vztahovat k opravnému Přehledu.
Penalizovat vás za to nebudou. Opravu jste udělal rychle - tak není co řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
20. 3. 2021 2:14
Dobrý den,
11.3.2021 jsem podal na OSSZ "Přehled o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2020". 19.3.2021 jsem si všiml, že jsem v tomto podání špatně spočetl daňový základ - proto mi záloha vycházela chybně vysoká. 20.3.2021 jsem odeslal opravné podání tohoto formuláře se snad již dobře spočteným - nižším daňovým základem a přiložil jsem k formuláři své daňové přiznání.
1) bude mi vyměřena nižší záloha dle opravného podání?
2) budu muset doplatit nedoplatek, který vznikl chybným podáním? Budu muset platit nějaké penále?
Děkuji