přemýšlela jsem , jak by jste to chtěla udělala, aby odvod DPH za 2/2021 byl nižší než jsem jste poslala DPH. Nárokovat DPH můžete v okamžiku, když dostanete fakturu, to jste za březen nepřijala fakturu? Nemůžete mít přece datum přijetí 22.3. a pak najednou 28.2.. Kdyby se jednalo o PDP zahraniční nebo českou, tak tam to jde podle DUZP, ale nárokovat můžete a odvést DPH musíte, takže by to v nejlepším případě vyšla 0.
ještě dnes a zítra můžete udělat opravné DPH a KH za únor , staré jako by nebylo.
nicméně doklady které tam chcete napasovat musí mít datum přijetí únor, nikoliv březen
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2021 13:52
Dobrý den, poradí mi prosím někdo. Uniklo mi, že DPH za únor se může podat až do 15.4. a já to dnes odeslal. Ale asi za hodinu přišel šéf, že tohoto generálního pardonu chce využít a příští týden dodá ještě faktury aby DPH bylo nižší. Mohu vzít zpětvzetí pro toto již podané daňové přiznání? Nebo to mohu už řešit jenom dodatečným přiznáním?
děkuji za odpověd