DPH únor

• (neregistrovaný)

23. 3. 2021 13:52

Dobrý den, poradí mi prosím někdo. Uniklo mi, že DPH za únor se může podat až do 15.4. a já to dnes odeslal. Ale asi za hodinu přišel šéf, že tohoto generálního pardonu chce využít a příští týden dodá ještě faktury aby DPH bylo nižší. Mohu vzít zpětvzetí pro toto již podané daňové přiznání? Nebo to mohu už řešit jenom dodatečným přiznáním?
    děkuji za odpověd

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2021 15:00

vladík

do 25.3.můžete podat opravné přiznání, které nahradí to původní a po 25.3. už jen dodatečné přiznání, podání přiznání není prodlouženo, jen jsou prominuty sankce za pozdní podání a pozdní zaplacení daně (pokud podáte do 15.4.)

• 24. 3. 2021 6:55

bobík

přemýšlela jsem , jak by jste to chtěla udělala, aby odvod DPH za 2/2021 byl nižší než jsem jste poslala DPH. Nárokovat DPH můžete v okamžiku, když dostanete fakturu, to jste za březen nepřijala fakturu? Nemůžete mít přece datum přijetí 22.3. a pak najednou 28.2.. Kdyby se jednalo o PDP zahraniční nebo českou, tak tam to jde podle DUZP, ale nárokovat můžete a odvést DPH musíte, takže by to v nejlepším případě vyšla 0.

• 24. 3. 2021 7:35

Jana N. (neregistrovaný)

ještě dnes a zítra můžete udělat opravné DPH a KH za únor , staré jako by nebylo.
      nicméně doklady které tam chcete napasovat musí mít datum přijetí únor, nikoliv březen

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).