Hlavní navigace

Střídavá péče

  • (neregistrovaný)

    25. 3. 2021 13:35

    Dobrý den, prosím o radu, bývalý partner mi vyhrožuje, že chce střídavou péči. Drera (10 let), mám ji soudně svěřenou do péče již 7 let a soud mu vyměřil výživné 1100 k 1.dnu v měsíci, ale on to výživné řádně neplatil několik let, o dceru se nezajímal, já mám jiného partnera 6 let, takže ho moje dcera považuje za otce. Bývalý partner byl od našeho rozchodu ve vězení, jako recidivista a za neplacení výživného. Je na něho podána exekuce. Alimenty platí jednou za 3 měsíce a to se spozdenim. A teď se najednou ozývá, že chce střídavou péči dcery, je uveden v jejím RL. Dcera k němu nemá absolutně žádný vztah, nechce chodit k němu domů beze mně, nezajímá se o její prospěch ve škole, za celou dobu nenapíše jak se má dcera. A teď před jeho novou partnerkou se dusuje a lže jí přede mnou, teď při předávání výživného za únor mě slovně napadl, sprostě mi nadával před jeho partnerkou i před naší dcerou, bohužel jsem se nechala jím vyprovokovat a vyjela jsem na něho, ale ne sprostě. Dnes mi oznámil, že si mě nahrával na telefon, samozřejmě bez mého vědomí. A že to použije proti mně tu hádku před naší dcerou, že chce střídavou péči. Bývalý partner nechodi do práce, jeho partnerka taky ne, co jsme se dozvěděla, že prodává drogy, ale důkaz nemám. Děkuji za radu.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2021 13:46

      jukk (neregistrovaný)

      Tady vám asi nikdo neporadí. Doporučuji řešit se svým právníkem a s OSPODem.

    • 28. 3. 2021 11:56

      Kiwi

      Isabelo, pes který štěká nekouše. Ve Vašem případě žádný lucidní soudce neodklepne střídavou péči. Navíc tento biologický otec o dceru opravdu zájem nemá a jeho nová partnerka sotva. Vůbec se tím netrapte. On by musel o svěření požádat soudně. Udělá to? A i kdyby, soud se potáhne... Není to příjemné, ale nebojte se.

    • 28. 3. 2021 19:11

      Aion (neregistrovaný)

      Několik poznámek:
      1. Soud rozhodne na základě toho, čemu nebo komu bude věřit, takže tvrzení, že biologický neprojevuje o dceru zájem, nemá žádnou relevanci.
      2. Střídaná péče není konec světa, navíc jeden z rodičů si nemůže dítě usurpovat pro sebe.
      3. Matka je evidentně psychicky labilní, otázkou je, zda je vůbec způsobilá dceru vychovávat = řízení by mohlo dopadnout i tak, že dcera bude svěřena do výlučné péče otce.
      Jo a s tím psem to není pravda. Mám toho našeho pustit?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).