Daňové přiznání je za celý rok. Určitě měl u obou zaměstnavatelů uplatněnou slevu na poplatníka? Nepřekrývala se zaměstnání? Máte možnost porovnat výplatní pásky s potvrzeními, jestli v některém není chyba? Neměl v některých měsících nemoc nebo z jiného důvodu nízký příjem? Při rovnoměrném příjmu by přeplatek měl zhruba odpovídat slevě na poplatníka a na studenta za 3 měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2021 21:09
Dobrý den,
pomůžete mi, prosím. Syn byl 1-3/2020 studentem, poté studium ukončil a nastoupil do zaměstnání. V průběhu roku 1x změnil zaměstnání. "Růžový papír" podepsal u obou zaměstnavatelů, nicméně ten druhý mu daně neudělal a syn obdržel jen Potvrzení o zd. příjmech. U obou zaměstnavatelů měl každý měsíc na výplatní pásce slevu na poplatníka. Do interaktivního daňového přiznání jsem vyplnila: Příjem od obou zaměstnavatelů 233.350,- Kč, povinné pojištění 78.014,- Kč, základ daně 311.364,- Kč. V přiznání mi vychází daň 46.695,- Kč. Sleva na poplatníka -24.840,-Kč, daň po slevě 21.855,- Kč. Sražené zálohy 44.838,-Kč, přeplatek je tedy -22.983,- Kč. Přijde mi to hodně. Je to takto v pořádku? A mám na úvodní straně vyplnit, že přiznání je za celý rok 2020, nebo jen část, když byl do 1.4.2020 studentem?
Děkuji moc za radu.