Dohoda o provedení práce s odměnou nad 10.000,- Kč/za měsíc se i při nepodepsaném prohlášení poplatníka daní zálohovou daní, tak že by nemělo být vystaveno potvrzení o sražené srážkové dani.
Nebylo podepsáno prohlášení poplatníka a byla každý měsíc odměna vyšší než 10.000,- Kč? Potom by se jednalo zálohovou daň a mělo být vystaveno jiné potvrzení o zdanitelných příjmech.
Pokud byla odměna měsíčně nižší než 10.000,- Kč při nepodepsaném prohlášení poplatníka je vystaveno správné potvrzení.
Do daňového přiznání se sražená zálohová daň píše do řádku 84 a sražená srážková daň do řádku 87a.
Děkuji a konkrétně je to takto: jedná se o vystavené potvrzení vystavené obecním úřadem za odměnu jako člen v zastupitelství obce je to na potvrzení, které se nazývá "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti plynoucích na základě zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů ve znění pozdějších předpisů a o sražené dani vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z těchto příjmů" (vzor MFin 5460/A-vzor č.7) a je uveden úhrn příjmů, úhrn povinného pojistného a úhrn skutečně sražené daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z příjmů. Domnívám se, že by tato sražená daň měla být uvedena na ř.84. Prohlášení poplatníka bylo podepsáno u zaměstnavatele a od něho mám potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti.
Tak že se nejedná o žádnou dohodu o provedení práce, ale o funkční odměnu neuvolněného zastupitele.
Jestli byla měsíční odměna v roce 2020 větší než 3.000, tak má být zdanění zálohovou daní a potvrzení mělo být: Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti, sražených zálohách na daň a daňovém zvýhodnění
Pokud byla měsíční odměna do 3.000, včetně, měla být sražena srážková daň a vytaveno potvrzení: Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti plynoucích na základě zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon") a o sražené dani vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z těchto příjmů
Tak že těch 10.000,- Kč je celkem za rok 2020 a nebo pobíráte měsíčně 10.000,- Kč?
To tedy znamená, že máte měsíční funkční odměnu zastupitele ve výši 2.557,- Kč , správně je vám srážena srážková daň a máte správně vystavené potvrzení o zdanitelných příjmech.
Tak že co vlastně znamenala vaše slova v dotazu:
"pokud mám uzavřenou dohodu o provedení práce vyšší než 10 000 Kč"
na které jsem původně reagovala?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tuzemské cestovní náhrady nakonec od června vzrostly více, než se původně navrhovalo
Kamila si prošla drsným obdobím. Dnes staví komunitu, která pomáhá ženám růst
Byznys na dálkové ovládání: Ondřej postavil úspěšnou firmu na dronech
Chyba v novém systému hlášení: Údaje se mohly dostat k cizím uživatelům
Milion korun navíc na důchod? Babišova vláda mění pravidla penzijního spoření
Stejný obal, menší obsah. Dělají z nás výrobci nenápadným zdražováním hlupáky?
28. 3. 2021 7:45
Dobrý den, pokud mám uzavřenou dohodu o provedení práce vyšší než 10 000 Kč bylo mi předáno potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a sražené dani vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně, kde je uveden úhrn příjmů, úhrn povinného pojistného a sražená daň uvedu tuto sraženou daň v daňovém přiznání do řádku 84 nebo do řádku 87a? Moc Vám děkuji za Vaši odpověď a přeji pěkný den.