Rozsah pracovního úvazku ani výše výdělku omezeny nejsou.
Až bude invalidita po čase přezkoumávána, bude vyplňovat tzv. pracovní dotazník (nebo tak nějak se to jmenuje), v němž údaje o svém pracovním zařazení uvede. Může to být posouzeno tak, že výkon dané práce jeho zdravotnímu stavu prospívá, ale i tak, že ztráta zdravotní způsobilosti není taková, jak bylo původně deklarováno.
Píšete, že má zaměstnání schválené od ošetřujícího lékaře - znamená to, že nemáte lékařský posudek od PLS?
Děkuji Vám moc za pomoc, ano, lékařský posudek od PLS mám, kde je invalidita 3. stupně potvrzena, jsem externí mzdová účetní a od zaměstnavatele mám pouze ústní zprávu, že od ošetřující lékař mu dovolil danou funkci vykovávat. Musím ještě nějak dokládat mimo lékařského posudku? Na ZP ho jako D nahlásím. Děkuji moc. GN
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2021 8:15
Dobrý den,
prosím, zaměstnanci byl přiznán invalidní důchod III. stupně. Ukončil DPN, zaměstnavatel ho chce zaměstnávat dále jako řidiče, má schválené od ošetřujícího lékaře, že profesi může vykonávat. Může nadále být zaměstnán třeba na částečný úvazek nebo na DPP? A je nějaké omezení při výši výdělku? Co jsem si dohledala se domnívám že ne, ale prosím o radu zkušenější. Děkuji Vám za radu. GN